Ett avslut

Publicerad 2014-10-28 16:08:00 i Efter USA,

Hur sjukt är det inte att jag har varit hemma i fem månader snart? Tiden här hemma har flugit förbi fortare än någonsin och jag går inte längre runt och räknar månader som jag alltid gjorde i USA. Kommer aldrig glömma hur konstigt det kändes när det redan hade gått en månad av utbytesåret haha! För att inte tala om när det endast var en kvar!
 
Tänkte i alla fall att jag borde göra ett sista inlägg här, även om jag inte bloggade så mycket på slutet som det kanske var tänkt. Det är skönt att vara hemma i sverige igen samtidigt som jag ständigt längtar tillbaka till Arizonas ökenvärme, det slappa skolsystemet och alla mina vänner jag fann där. 
 
Att vara utbytesstudent och flytta hemifrån visade sig innebära mycket mer än jag hade räknat med. Jag som trodde att jag skulle få uppleva en riktig amerikansk drömjul, fick istället äta mcDonalds haha... Det handlar inte bara om att gå på football games och äta KFC ibland, gå på homecoming och lätt få straight A's, handla på Walmart och bli bästis med skolans cheerleaders. Du ska bo hos en familj du inte känner (och kanske inte kommer överens med haha), försöka förstå US history och government om du tvingats välja de ämnena i skolan och du ska vara långt, långt borta från dina nära och kära. 
 
 
Allting har två sidor, men att jag åkte iväg är inget jag någonsin kommer ångra. Att vara på egen hand gjorde mig stark och självständig. Jag har haft SÅ roligt och när jag tänker tillbaka på året är det allt positivt jag varit med om som väger tyngst. Vad han eller hon sa nån gång, hur elak någon var eller hur kämpigt något var just då spelar ingen roll längre. Jag har fått världens bästa vänner, haft URKUL i skolan och fått uppleva riktig amerikansk school spirit. 
 
 
 
exchange isn't a year in your life, it's a life in a year
 
 

Om

Min profilbild

Hej & välkommen till min blogg! Jag heter Josefine, och bloggar om mitt utbytesår i Arizona, USA 13/14. Jag reser med EF och åker i Juli på deras Language and Culture Camp innan jag åker vidare till min värdfamilj. Ni kommer under året få följa min vardag och se hur jag har det! Hoppas ni kommer gilla bloggen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela